Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна маншоните на каретата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не бих слагал силиконови маншони най-малкото защото са по-слаби от нормалните. Един трън да закачат и са дотам. Относно тези дето се лепят също съм скептично настроен. Абе както в повечето случаи така и тук, мързеливата работа не е най-добрата.
    Ако искаш да го направиш, както си трябва - качествени маншони и смяна по класическия метод.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

аз ши дам колата на майстор да ми смени маншоните и той обеща да даде 5 години гаранция.
      JTD 105+

Comment

Първоначално публикувано от angelovi69 Покажи съобщение
        Чак сега виждам темата...
        Шкода 100S имаше такива срязани по дължина маншони, имаха си и болтчета и гайки и имаха и канал – като нут и перо, влизаха едната част в другата. На какви размери обаче бяха малкия и големия диаметър - не помня. На мен ми сменяха единия маншон със силиконов - надяването става с пластмасов конус, обмазан с грес и маншона наопаки. Изкара 2 месеца, не зная причината - лош майстор или лош маншон. Маншона беше Вюрт, мастора - в Казанлък.
        на 120L са същите - разликата е, че маншоните не се въртят, а на алфите се въртят в синхрон с полуоската
        Alfa 155 2.0TS 8V '93
        sigpic
        VW LADAVAGEN '81
        CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Първоначално публикувано от tur4in Покажи съобщение
          аз ши дам колата на майстор да ми смени маншоните и той обеща да даде 5 години гаранция.
          Браво на него...то на чисто нова Тойота гаранцията е толкова....ама с определени условности.....
          Що не каза по рано за тоя майстор да си направим един перфектен договор за подръжка.......с тая гаранция няма да имам никви грижи))
          По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
          https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

ми иди при вальо да ти ги смени. 5 години е гаранцията ама през 15000 км се ходи на преглед който се плаща 30 лева при него.
            JTD 105+

Comment

ми иди при вальо да ти ги смени. 5 години е гаранцията ама през 15000 км се ходи на преглед който се плаща 30 лева при него.
              30 лева
              Много юнашки преглед бе!?!? Той преглежда ли ги тия маншони или ги сменя с нови? 30 лева
              Alfa 155 2.0TS 8V '93
              sigpic
              VW LADAVAGEN '81
              CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Първоначално публикувано от vaklinator Покажи съобщение
                30 лева
                Много юнашки преглед бе!?!? Той преглежда ли ги тия маншони или ги сменя с нови? 30 лева
                Как юнашки? Дай още 20 лв и ще идвам до вас да ти правя преглед на колата. Даже и ракията ще е от теб

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                  Как юнашки? Дай още 20 лв и ще идвам до вас да ти правя преглед на колата. Даже и ракията ще е от теб
                  Заповядай! Имам троянска сливова/истинска/ и ще ми е приятно да я споделя с теб, ама без да ми правиш преглед на маншоните, защото за още 10 лева ще си взема нови карета Мители + грес + маншони + скоби комплект
                  Не са ми ръцете в гъза и мога да си ги сменя сам.
                  Alfa 155 2.0TS 8V '93
                  sigpic
                  VW LADAVAGEN '81
                  CHRYSLER 3.3L V6 - БИВШ

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    Не бих слагал силиконови маншони най-малкото защото са по-слаби от нормалните. Един трън да закачат и са дотам. Относно тези дето се лепят също съм скептично настроен. Абе както в повечето случаи така и тук, мързеливата работа не е най-добрата.
                    Ако искаш да го направиш, както си трябва - качествени маншони и смяна по класическия метод.

Тия силиконовите маншони са временно решение според мен. Пукат се главно когато се кара с висока скорост. От центробежните сили маншона заприличва на поничка, закача по носача и шенкела и се къса и пука!
                    sigpic
                    Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
                    Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Каква е тази пирамида.....кой е този Валката.......ти така и не разбра, че вече си ги смених.......а и аз как обичам да си връщам километража назад.....този Валката ще остане без хонорар)
                      Last edited by Бобби; d.m.y г., 22:20.

Comment

Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
                        Каква е тази пирамида.....кой е този Валката.......ти така и не разбра, че вече си ги смених.......а и аз как обичам да си връщам километража назад.....този Валката ще остане без хонорар)
                        абе като не влизам в тоя форум често и незнам ,че тука хората нямат чувство за хумор
                        JTD 105+

Comment

абе като не влизам в тоя форум често и незнам ,че тука хората нямат чувство за хумор
                          Влизай по често за да можем да ти разберем чустввото за хумор.....то бетер анлиският хумор.

Comment

Слагайте си термопластика - от такъв материал са оригиналните маншони, които седят като пластмасови. Това е единия вариант, другия е полиуретанови, аз ползвам от години такива за маншони на шарнири и са супер, но за каре не съм ползвал, предполагам не се представят зле и там

Comment

Working...
                            X